Miért fontos a klíma rendszeres tisztítása?

Napjainkban már nem számít luxusnak, hogy a nyári melegben klímával hűtjük környezetünket. Már nemcsak az irodákban, bevásárlóközpontokban, de otthonunkban is egyre elterjedtebb a klímaberendezések használata, ezzel biztosítva a kellemes hőmérsékletet számunkra.

Ön és környezete egészsége

A klíma amikor nyáron hűt, a nyári meleg levegő találkozik a hőcserélő lamelláinál a hideg levegővel, és ez okozza a pára képződését. Mint azt már jól tudjuk, meleg-párás környezet a baktériumok, gombák melegágya. 

Ez a biológiai folyamat sajnos elég rövid idő alatt elindul, és további használatok során csak halmozódik a berendezésben. Ezután a használat során a baktériumok a ventillátor segítségével a szoba levegőjébe kerülnek, ami nagyon káros Önre és Családja egészségére!

A gombák, baktériumok a szoba légterébe kerülve pillanatok alatt eljutnak az emberi szervezetbe, ahol különféle megbetegedéseket okoznak.  Nemcsak légúti, hanem egyéb más  területekre is kihatással lehet. A legismertebb ezek közül a legionella , hétköznapi nevén légiós baktérium.

Energiahatékonyság megőrzése

A tisztítás az energiahatékonyság miatt is fontos, mivel a klíma működése során nagy mennyiségű levegő áramlik át a hőcserélőn. Amennyiben ez elszennyeződik, csökken a levegő áramlása , így a kívánt hőmérséklet biztosításához több energia szükséges. Tehát a szennyezett hőcserélő több energiát vesz, így többet fogyaszt.

Klíma élettartamának növelése

A berendezés hosszú élettartamának megőrzése érdekében szintén indokolt a rendszeres tisztítás, hogy a kellemes hőmérsékletet minél tovább élvezhessék környezetükben. Az elhanyagolt klímaberendezésnek többet kell dolgoznia, hogy a megfelelő hőmérsékletet tartsa a helyiségben. Ezáltal nő a meghibásodás esélye.

A tisztítás folyamatát mindenképpen bízza szakemberre!

A szakember a takarítás során minden részegységet szakszerűen szétszed és alaposan fertőtleníti azokat. Így nemcsak a lerakódott szennyeződéseket, hanem a gombákat-baktériumokat is eltávolítja.

A berendezés épségének és normál működésének megőrzése érdekében bízza ezt a klímaszerelőre!